Nu acum, nu inca

februarie 26th, 2018   •   no comments   

Sunt aproape 5 ani de cand …..
Cinci ani in care am suferit, m-am bucurat, am plans si am ras. Momente frumoase, grele, usoare, noi oportunitati … M-am intrebat in urma cu cateva zile ce-ar fi fost daca tot ce am reusit sa adun in acesti 5 ani ar fi aparut cu 25 de ani mai devreme. Sau macar cu 15 ani.

In viata fiecaruia apare la un moment dat un punct de cotitura. E acel moment care dureaza suficient cat sa realizezi ca poti sa vezi lucrurile din mai multe perspective. E acel moment pe care poti sa il alegi tu sau ti-l ofera viata. Si stii ce este incredibil? Ca toate lucrurile pe care le vezi sau le constientizezi acum au fost la indemana ta tot timpul. Au fost langa tine, in preajma ta, dar nu ai avut timp sa le vezi.

Pana acum cinci ani as fi spus ca viata e nedreapta atunci cand lucrurile nu mergeau asa cum imi doream. Ca muncesc mult, ca seful este intr-un fel sau altul, ca nu sunt platit atat cat trebuie, ca … Multe motive. Si eram destul de bun in a le gasi. Iti suna cunoscut?

Daca as fi luat o pauza si as fi facut ceva diferit cu siguranta era altceva. Trebuia sa aleg. Dar ma grabeam sa fac cat mai multe lucruri. Parca eram pe pilot automat. Si nu aveam timp sa vad ce se intampla cu adevarat in jurul meu. Nu stiam nici ce vreau. Reactionam la mediul cu care interactionam. Si raspundeam prompt la provocarile care apareau. Intuitiv, instinctiv.

“Seful” sunt eu . Acum imi conduc propria afacere. Acum imi dau seama ca lipsea ceva.

De cate ori mi-am oferit ocazia sa reflectez asupra unei idei? De cate ori am acceptat lucruri care nu imi plac? De cate ori am incercat sa duc pana la capat o idee pana sa spun ca nu se poate? De cate ori am renuntat la o idee, doar pentru am considerat ca nu am timp?

Imi lipsea curajul de a schimba ceva. Realizez dupa cinci ani, ca felul in care gandeam era bun si atunci si e bun si acum. De fapt felul in care actionam era mai putin bun. Si numarul de actiuni pe care il faceam ma tinea strans legat si imi ocupa tot timpul. Actiunile trebuiau schimbate. Si asta s-a intamplat doar in acel moment in care viata mi-a oferit suficient timp ca sa aleg.

Ma uit in jur si imi dau seama ca oportunitati pot aparea la tot pasul. Nu trebuie decat sa fii pregatit sa faci pasul inainte. Dar pentru asta trebuie sa te opresti si sa schimbi ceva. Schimbarea nu esueaza aproape niciodata pentru ca este facuta prea devreme. Esueaza intotdeauna pentru ca este prea tarziu.

Esti pregatit sau nu ai timp?

Tinem legatura,
Roman Tanasiciuc – Trainer & Coach INside HR
Pentru prieteni Romi 
Si inca ceva. Poti citi si celelalte articole ale mele aici: http://inside-hr.ro/articole

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *