Cand totul merge bine….

august 31st, 2016   •   no comments   

cand merge totul bineCand totul merge bine exista riscul sa iti blochezi  sistemul nervos. Practic intri intr-o stare de indiferenta pasiva, o stare de moleseala. Iti blochezi creierul si treci pe pilot automat. Simti ca iti este “bine” si din acest motiv nu mai faci nimic diferit.

Ce ai raspuns utima data cand ai fost intrebat ce mai faci? Presupun ca raspunsul a fost: “Bine”. Daca te uiti la penultimul raspuns la aceasta intrebare ai sa gasesti tot “Bine”. Daca mai sapi putin in trecut e posibil sa mai gasesti astfel de raspunsuri. E primul semn ca sistemul nervos e pe cale sa se blocheze.

Odata blocat e greu sa scapi. E ca o capcana. Creierul e paralizat. Si tot ce faci este sa te invarti in cerc. Uitat-te in jurul tau si ai sa vezi cum actioneaza ceilalti. Marea majoritate sunt prinsi in aceasta capcana. Pe masura ce trece timpul te implici din ce in ce mai mult in viata, la serviciu, in diferite relatii si te lasi atras in aceasta capcana. Iti merge bine….

Cat de mult iti doresti sa mergi mai departe? Cat de mult iti doresti sa iesi din cerc?

Ca sa “iesi” trebuie sa te misti. Adica sa actionezi. Dar asta doare. Gandeste-te ce ai patit in momentul in care ai facut sport dupa o perioada lunga de timp. Muschii s-au intins si au inceput sa doara. Si pun pariu ca nu ti-a placut senzatia. Asta e momentul in care marea majoritate renunta sa faca sport.  La fel e si atunci cand totul merge bine.  Si te intrebi: de ce ar trebui  sa schimb ceva?

Partea cea mai grea este cea de la inceput.

Marea majoritate a oamenilor fac partea cea mai grea. Si apoi renunta. Gandeste-te la ce s-a intamplat cand ti-ai propus sa te lasi de fumat, sau sa slabesti. Primele zece zile sunt cele mai grele. Te chinui, faci eforturi si apoi revii la vechile obiceiuri. Si asta din doua motive. Primul, pentru ca efortul te sperie. Si al doilea, pentru ca iti era bine si inainte. Si uite asa ai revenit in cerc.

Doar cei care au un obiectiv merg mai departe.

Daca motivatia este suficient de puternica si tinta pe care o ai este  una clara, vei merge mai departe. Actiunea iti face bine, dar este inspaimantatoare si provocatoare. Exista riscul sa te opui schimbarii. Primul pas este intotdeauna cel mai dificil pentru ca pasesti pe un teren instabil. Dar inveti ceva nou. Adaugi experiente noi in bagajul tau de cunostinte. Si asta iti da siguranta de sine.

Cand totul merge bine, fugi. Actioneaza, fa ceva diferit. Iesi din cerc. E posibil sa nu iti iasa ce ti-ai propus dar cu siguranta vei avea o noua perspectiva. O noua provocare.

Si daca ti-e teama de ce spun ceilalti retine un lucru: pe 85{03b45dc7dd705a5f583600dd9ca2c97458a18f8bf06bf00b63a2cfb860b1fd91} dintre cei din jurul tau nu ii intereseaza ce faci, iar ceilalti 15{03b45dc7dd705a5f583600dd9ca2c97458a18f8bf06bf00b63a2cfb860b1fd91} se vor bucura de ce ti s-a intamplat (veche zicala).

Si inca ceva. Poti citi si celelalte articole ale mele aici: http://inside-hr.ro/articole.

Tinem legatura,

Roman Tanasiciuc – Trainer & Coach INside HR

Pentru prieteni Romi J

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *